Posao virtualnog asistenta

Posao virtualnog asistenta

Virtualni asistenti ili skraćeno VA postaju sve popularniji u poslovnom svijetu jer pružaju fleksibilnost, uštedu vremena i novca. Ako još uvijek ne znate tko su VA – pročitajte u nastavku.

VA su osobe koje rade od kuće ili izvan tradicionalnog ureda tj. poslove obavljaju online.

Obično koriste online alate i aplikacije za komunikaciju s klijentima, organizaciju rasporeda, upravljanje zadacima i drugo.

Mogu pružati širok spektar usluga, uključujući administrativne poslove, marketing, prodaju, računovodstvo, organizaciju, upravljanje projektima i mnoge druge usluge koje su potrebne klijentima.

Sve više se koriste u poslovnom svijetu za optimizaciju radnih procesa i povećanje produktivnosti, ali i u svakodnevnom životu kako bi se korisnicima olakšalo obavljanje raznih zadataka.

VA nije vaš zaposlenik, ne plaćate mu poreze, doprinose i ostala davanja jer VA radi u svojoj firmi. Također nemate izdatke za poslovni prostor i opremu jer VA radi iz svog ureda, obično od kuće.

VA obično rade na projektima za više klijenata i imaju fleksibilno radno vrijeme.

 Angažman je fleksibilan i ovisi o vašim potrebama. VA plaćate po produktivnim radnim satima što znači da plaćate samo za vrijeme provedeno na obavljanju posla.  

Najvažnija je prednost što ne morate angažirati novog zaposlenika čime postižete velike uštede, ne morate plaćati plaću, doprinose, naknadu za bolovanje ili druge beneficije. To je posebno korisno za mikro i male poduzetnike, obrtnike, udruge, OPG-ove koji ne mogu priuštiti zapošljavanje dodatnog osoblja. Za njih oni mogu biti ključni faktor uspjeha njihovog poslovanja.

Interesantna činjenica po istraživanju Go2Human Hub-a  je da su VA:

  • 91% žene
  • 82% visokoobrazovani
  • 84% starije od 30 godina
  • 82% ima iskustvo od minimalno 3 godine

Ovo ukazuje na to da su kvalificirani i stručni u svom poslu.

VA su nezamjenjivi u ubrzanom svijetu u kojem živimo. Svojim klijentima omogućuju uštedu vremena i novca, fleksibilnost i povećavaju produktivnost.

Ako želite angažirati mene kao virtualnog asistenta javite mi se putem moje kontakt stranice.

Usluge koje nudim su: Administrativne, Marketinške i Usluge osobne asistencije.