Politika privatnosti

Politika privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo o ispitanicima, u koju svrhu, kako ćemo ih upotrijebiti, pod kojim ih uvjetima planiramo dostaviti drugim stranama, na koliko dugo ćemo ih način pohraniti, koje mjere zaštite koristimo pri navedenim postupcima s osobnim podacima te koja su prava ispitanika. U Politici privatnosti, riječi „mi“, „nas“ i „naše“ odnose se na IVANA-VA, obrt za usluge, vl. Ivana Dedić (dalje u tekstu IVANA-VA).

U ovoj Politici privatnosti, „osobni podaci“ odnose se na bilo koje informacije o Vama koje nam pružate, kao, na primjer, kad se prijavite za seminar ili nam ustupite svoje osobne podatke preko naše internetske stranice, uključujući (ali ne isključivo) svoje ime, prezime, kontakt podatke, adresu, datum rođenja, zanimanje, naziv poduzeća u kojem radite i tako dalje.

Voditelj obrade

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je:

IVANA-VA, obrt za usluge, vl. Ivana Dedić
Matoševa ulica 165C
21210 Solin
Hrvatska
Internet adresa: www.ivana-va.hr

Politika zaštite osobnih podataka

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, EC 2019/679. Obvezujemo se na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem EU Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Prepoznajemo važnost zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka za korisnike naših usluga i svih osoba koje s nama dođu u kontakt, stoga je cilj ponuditi zaštitu za sve operacije te implementirati dosljedne pravilnike i procedure.
Ova izjava o zaštiti privatnosti informira vas o našim praksama zaštite i mogućnostima odabira načina prikupljanja i korištenja podataka o vama. Ova se izjava o zaštiti privatnosti odnosi na sve internetske stranice Ivana-VA, domene, usluge, aplikacije i proizvode. Molimo vas da Politiku privatnosti ‐ Politiku zaštite osobnih podataka povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene koje će biti prikazane na stranici.

Koje podatke prikupljamo

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi osiguravanja pružanja tražene usluge i što učinkovitijeg odgovora na vaš upit.

Vaši podaci prikupljaju se tijekom ispunjavanja kontakt forme, sklapanjem ugovora i potpisivanja ponuda na neku od naših usluga, prijavom na newsletter, odgovorom na anketu ili marketinšku komunikaciju, surfanjem web stranicom.

Na taj način, moguće je prikupiti sljedeće podatke o Vama:

 • ime i prezime, adresa stanovanja
 • podaci za kontakt, uključujući adresu e-pošte i broj telefona
 • demografske podatke kao što su poštanski broj,
 • vaše preferencije i interese,
 • ostale informacije bitne za ankete korisnika i/ili dostavu promotivnih ponuda,
 • informacije nužne za sastavljanje ponuda i ugovora prilikom eventualnog ugovaranja zajedničke suradnje.

Što radimo s podacima koje prikupimo?

Ove informacije potrebne su nam kako bi bolje shvatili Vaše potrebe i time Vam pružili bolju uslugu, posebno iz sljedećih razloga:

 • poboljšanju korisničkog iskustva na web stranici,
 • poboljšanju naših proizvoda i usluga,
 • mogućnosti pružanja usluga u skladu s Vašim zahtjevima,
 • slanju e-pošte vezane za Vašu narudžbu ili druge proizvode i usluge,
 • povremeno slanje poruka e-pošte kako bismo Vas obavijestili o novim uslugama, posebnim ponudama ili drugim informacijama za koje smatramo da bi Vam mogli biti zanimljivi,
 • možemo koristiti Vaše podatke kako bi Vas mogli kontaktirati u svrhu istraživanja tržišta.

Ove informacije koristimo za:

 • analitiku,
 • interakciju s vanjskim društvenim mrežama i platformama,
 • upravljanje adresama e-pošte i slanje poruka.

Korisnik preuzima odgovornost za osobne podatke trećih strana koje objavljuje ili dijeli putem ove web stranice i izjavljuje da iste podatke ima pravo prenositi ili emitirati, čime se vlasnika web stranice oslobađa od svake odgovornosti.

Načela privatnosti

Ivana-VA se drži sljedećih načela s ciljem zaštite Vaše privatnosti:

Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno.
Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.

 • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni,
 • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke,
 • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,
 • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
 • Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

Kontakt obrazac

Ako upotrijebite obrazac za kontakt i/ili obrazac za upit, te informacije nikada neće biti javno prikazane ili proslijeđene trećim stranama. Vaši kontakt podaci koristit će se samo za odgovor na Vašu poruku i pružanje usluga.

Koliko će dugo biti pohranjeni Vaši osobni podaci?

Na Vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između Vas i Ivana-VA neće postojati, nakon 12 mjeseci izbrisat će sve Vaše osobne podatke.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka. To možete učiniti pisanim putem slanjem zahtjeva na mail: info@ivana-va.hr 

Upotreba kolačića (Cookies)

Kolačić je mala datoteka koja se sprema na tvrdi disk Vašeg računala. Ova datoteka pomaže analizirati web-promet ili Vas obavještava kada posjetite određenu web lokaciju. Kolačići omogućuju web aplikacijama da upamte određene informacije o Vama koje ste pristali podijeliti. Web aplikacija može prilagoditi svoje operacije prema Vašim potrebama i željama prikupljanjem i pamćenjem informacija o Vašim željama.

Na ovoj web stranici koriste se kolačići bilježenja prometa kako bi se identificiralo koje stranice se koriste i na koji način. To nam pomaže analizirati podatke o prometu web stranica i poboljšati ovu web stranicu kako bismo je prilagodili potrebama korisnika. Te podatke koristimo samo u svrhu statističke analize, a podaci se uklanjaju iz sustava.

Kolačići nam također pomažu da Vam pružimo bolju web stranicu, omogućujući praćenje koje stranice smatrate korisnima, a koje ne. Kolačić nam ni na koji način ne daje pristup Vašem računalu ili bilo kakve informacije o Vama, osim podataka koje želite podijeliti sa nama.

Možete prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali obično možete izmijeniti postavku preglednika da odbije kolačiće ako to želite. Svaki je preglednik malo drugačiji, pa pogledajte izbornik Pomoć u vašem pregledniku kako biste saznali ispravan način izmjene kolačića.

Ako onemogućite kolačiće, to će isključiti neke od značajki ove web stranice, pa možda neke od usluga neće ispravno funkcionirati.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na našim poslužiteljima globalne mreže te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Statistika poslužitelja

Kada nam šaljete e-mail s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e‐pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Takvi statistički programi omogućuju nam svoje stranice prilagoditi kako bi bile što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica).

Poruka elektroničkom poštom

Kada nam šaljete e-mail s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bilo putem e‐pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva.

Poveznice na druge web stranice

Ova web stranica može sadržavati poveznice (linkove) koje omogućuju lakšu posjetu drugim web stranicama. Nakon što upotrijebite navedene poveznice prilikom napuštanja ove web stranice, trebate imati na umu da nemamo nikakvu kontrolu nad tom drugom web-lokacijom. Iz tog razloga ne možemo preuzeti odgovornost za zaštitu i privatnost svih informacija koje pružate prilikom posjeta drugim web stranicama te takve web stranice nisu regulirane ovom izjavom o privatnosti. Budite oprezni i pregledajte izjavu o privatnosti koja se primjenjuje na dotičnu web stranicu.

Zaštita od neželjene pošte

U skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka i neželjenoj pošti, obavještavamo Vas:

 • da nećemo upotrebljavati lažne ili obmanjujuće teme (subject) ili adrese e-pošte.
 • da ćemo identificirati poruku kao oglas na jasan i razuman način.
 • da ćemo uključiti fizičku adresu svojeg sjedišta.
 • da ćemo nadgledati servise koje koristimo za slanje e-pošte kako bismo osigurali usklađenost s važećim propisima.
 • da ćemo procesirati zahtjeve za odjavom od primanja poruka u najkraćem mogućem roku.
 • da ćemo omogućiti svojim korisnicima otkazivanje pretplate pomoću veze pri dnu svake poruke.
 • Ako u bilo kojem trenutku želite otkazati pretplatu na primanje budućih poruka e-pošte, slijedite upute na dnu svake poruke.

Vaša prava

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je Ivana-VA prikupio o Vama,
 • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje Ivana-VA ima o Vama,
 • BRISANJA svih osobnih podataka koje je Ivana-VA prikupio o Vama,
 • OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane Ivana-VA,
 • PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane Ivana-VA, ili
 • ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje Ivana-VA ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

 • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici
 • poslati e-poštu na info@ivana-va.hr,
 • poslati svoj zahtjev na adresu: 
  IVANA-VA, obrt za usluge, vl. Ivana Dedić
  Matoševa ulica 165C
  21210 Solin
  Hrvatska

a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane Ivana-VA, kontaktirajte nas.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609-000
Fax: +385 1 4609-099
e-mail: az**@az**.hr
Web: https://www.azop.hr

Povreda podataka

O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.